Σοβαρό επεισόδιο με Έλληνα υπήκοο στον μεθοριακό σταθμό Κήπων: Τον πυροβόλησαν Τούρκοι αστυνομικοί

 

Σύμφωνα με τους Τούρκους, ο Έλληνας οδηγός τραυμάτισε Τούρκο υπήκοο που επέβαινε σε μηχανάκι.

Ο μοτοσικλετιστής προσπάθησε να περάσει από το πλευρό του φορτηγού, μπαίνοντας από την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο Έλληνας οδηγός κατέβηκε από το αυτοκίνητο του και στη συνέχεια φέρεται να κινήθηκε απειλητικά προς την πλευρά Τούρκων αστυνομικών, οι οποίοι τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν  στο πόδι και τον συνέλαβαν..

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

«Ο Έλληνας οδηγός, που τραυμάτισε τον οδηγό της μοτοσικλέτας, χτύπησε με το αυτοκίνητό του στην περιοχή μεταξύ της Συνοριακής Πύλης Ύψαλα, από την πλευρά της Αδριανούπολη στην Ελλάδα, και της Συνοριακής Πύλης Κήπων, και στη συνέχεια περπάτησε προς την τουρκική αστυνομία με κοπτικό εργαλείο , όπου και πυροβολήθηκε στο πόδι με όπλο και πιάστηκε», αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή μεταξύ της Συνοριακής Πύλης İpsala και της Ελλάδας. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Έλληνας υπήκοος οδηγός, ο οποίος ήρθε στην Τουρκία, προσέκρουσε στη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο Τούρκος υπήκοος οδηγός στη νεκρή ζώνη.

Ο οδηγός σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ  χτύπησε πρώτα ένα φορτηγό και στη συνέχεια τα εμπόδια κατά την είσοδο με ακτίνες Χ μπροστά από την πλατφόρμα ταξινόμησης TIR.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του κυβερνήτη της Αδριανούπολης το περιστατικό σημειώθηκε μεταξύ του τελωνείου της Ύψαλα και του ελληνικού τελωνείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνήτη της Αδριανούπολης, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν δύο φορές προειδοποιητικά στον αέρα αλλά καθώς ο άντρας συνέχισε να κινείται επιθετικά εναντίον τους τον ακινητοποίησαν πυροβολώντας τον στο δεξί του πόδι.

Στη συνέχεια ο οδηγός βγήκε από το όχημά του και πλησίασε τους αστυνομικούς με το κοπτικό εργαλείο στο χέρι. Στη συνέχεια, η αστυνομία έριξε αρχικά δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα.

Όταν ο ύποπτος δεν έδωσε σημασία στην προειδοποίηση, πυροβολήθηκε στο πόδι και τραυματίστηκε. Ο κρατούμενος ύποπτος και ο οδηγός της μοτοσικλέτας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με κληθεί ασθενοφόρο.

0 Σχόλια